Yhä harvemmalla suomalaisella on ylimääräistä rahaa säästössä pahan päivän varalle. Huolellisesta suunnittelusta huolimatta rahat saattavat loppua kesken kuun ja yllättävissä tilanteissa lainarahasta saattaa olla apua, mutta sillä on kuitenkin väliä, mikä laina otetaan. Kulutusluotot on tehty nimenomaan palvelemaan arjen rahantarpeita. Niin kuin lainanottamisessa tai missä tahansa muussa merkittävässä hankinnassa, eri vaihtoehtoja kannattaa verrata keskenään. Olennaista on, että ennen lopullisen päätöksen tekemistä lainanantajia kannattaa verrata keskenään. Suomessa lainatarjontaa on nykyisin paljon, ihan samaan tapaan kuin eri lainatuotteita on useita. Siksi kannattaa miettiä myös, millainen laina, kertalaina vai joustoluotto, palvelee omia tarpeita kaikista parhaiten.

Mikä vertailu?

Yksin ei lainoja tarvitse lähteä vertaamaan, vaan siihen on olemassa apua – esimerkiksi meidän lainavertailumme kautta pääset vertaamaan Suomen laadukkaimpien lainantarjoajien lainoja. Vertailu on oiva väline löytää itselleen sopiva laina, ja vertailun päätteeksi lainanhakija saa usein useammankin henkilökohtaisen lainatarjouksen. Kenenkään ei kannata alkaa yksin käymään läpi kaikkia Suomen lainapalveluita, vaan kannattaa tässäkin luottaa ammattilaisen apuun. Erot lainojen kustannuksissa saattavat olla jopa satoja euroja, kun katsotaan lainan kokonaiskustannuksia, joten lainavertailu ei suinkaan ole yhdentekevä. Nopeinpikalaina pyrkii aina välittämään mahdollisimman ajankohtaista tietoa lainapalveluista.

Mitä lainoissa vertaillaan?

Nopeinpikalaina kertoo aina lainanhakijan kannalta parhaan lainavaihtoehdon. Oli kyseessä sitten remonttilaina tai lainojenyhdistämislaina, löydät kauttamme parhaat vaihtoehdot, sillä vertailemme lainoissa monia eri vaihtoehtoja.

Voit aloittaa lainavertailun syöttämällä laskuriin haettavan lainasumman sekä takaisinmaksuajan ja me vertaamme seuraavia asioita puolestasi:

  • Korkotaso: etenkin lainojen koroissa saattaa olla suuriakin eroja. Yksittäisten lainojen korkojen vertaaminen on aikaa vievää hommaa, mutta lainavertailun avulla korkoja päästään vertaamaan helposti ja nopeasti.
  • Todellinen vuosikorko: lainassa kannattaa aina kiinnittää huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon. Todellisessa vuosikorossa on mukana kaikki lainaan liittyvät kustannukset ja kulut lainan varsinaisen koron lisäksi.
  • Lainan muut kustannukset: lainoihin liittyy usein muitakin kustannuksia, kuten erilaisia nostopalkkioita sekä tilinhoitomaksua. Myös näitä päästään vertaamaan vertailupalvelussa.
  • Laina-aika ja takaisinmaksu: laina-aika vaikuttaa huomattavasti siihen, minkä hintaiseksi laina lopulta muodostuu. Laina-ajat ja kuukausittaiset lyhennykset vaihtelevat lainanantajien välillä, ja niitä voidaan vertailun avulla helposti verrata keskenään, kun hakija näkee edessään kaikki potentiaaliset lainat, laina-ajat ja kustannukset.

Joskus lainoissa nopeus on valttia. Palvelusta näkee myös, milloin laina on mahdollista saada tililleen, ja lainanhakija voi vaikka suoraan siirtyä täyttämään varsinaisen lainahakemuksen. Nähdessäsi kaikki oleelliset tekijät lainan osalta voit hakea itsellesi sopivaa lainaa vaikka heti! Lisäksi lainanhakija voi päättää, ottaako perinteisen kulutusluoton eli kertalainan, jossa koko lainasumma nostetaan kerralla. Sen lisäksi niin sanottu joustoluotto on nykyisin todella suosittu lainamuoto. Joustoluotossa lainanhakija saa käyttöönsä luottotilin, josta voidaan tiettyyn summaan saakka nostaa rahaa tarvittaessa. Lainaa maksetaan silloin takaisin sen verran, kuin sitä on nostettu. Kuluja ei tule, jos lainaa ei nosteta tai se on maksettu takaisin, samalla kun luottotili on edelleen asiakkaan käytössä. Itse asiassa nykyisin hyvin moni lainantarjoaja tarjoaa nimenomaan joustoluottoja.

Vertailu tekee lainan hakemisen helpoksi

Kululutusluotoista on tullut Suomessa nopeassa ajassa arkipäivää. Suomessa toimii niin täysin kotimaisia kuin ulkomaalaistaustaisia lainapalveluita ja rahoitusalan toimijoita, jotka ovat tuoneet nopean lainansaannin laajasti suomalaisten ulottuville. Takana ovat päivät, jolloin lainan hakeminen oli hidasta ja vaivalloista – kulutusluotoista on nimittäin tullut nopeasti yksi suosituimmista lainatuotteista lainamarkkinoilla. Lainaa haetaan usein jopa tuhansien eurojen edestä, joten ei ole ollenkaan yhdentekevää, millainen laina itselleen otetaan. Kululutusluotot tarjoavat kuitenkin yleensä parhaan ja helpoimman ratkaisun omiin lainatarpeisiin sopivaksi.

Kilpailu on osaltaan johtanut valtavaan tarjonnan määrään, kun ottaa huomioon Suomen lainamarkkinoiden koon. Uusia nimiä on tullut paljon lisää, ja kuluttajan voi olla vaikeaa pysyä menossa mukana. Periaatteessa kuluttajan on mahdotonta yksin kilpailuttaa kaikkia lainoja, ellei siihen sitten haluta käyttää aikaa jopa päiväkausia. Eikä tähän itse asiassa ole mitään syytä, koska lainavertailupalvelu on täysin kuluton. Lainanhakija ei myöskään koskaan sitoudu mihinkään kilpailuttaessaan lainaa. Lainaan sitoudutaan vasta, kun lainatarjous hyväksytään sekä vahvistetaan omien verkkopankkitunnuksien avulla. Ennen sitä lainanhakija saa rauhassa päätää, mikä laina on hänelle paras ja lainatarjoukset ovat voimassa jopa parin viikon ajan.